Informatieavond: biodiversiteit in hoogstamboomgaarden 20 april 2023

Donderdag 20 april organiseert Stichting IJsselboomgaarden in het dorpshuis in Voorst een avond over biodiversiteit/natuurwaarden in de hoogstamboomgaard.

Hoe maak je van je boomgaard een prachtige leefomgeving voor insecten en vogels? Hoe wordt het natuurlijk evenwicht behouden tussen enerzijds plaaginsecten zoals bijvoorbeeld luizen en spinselmotten en anderzijds hun predatoren? Op deze avond krijg je antwoord op dit soort vragen, en kun je ervaringen uitwisselen met andere boomgaardeigenaren.

Inloop vanaf 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur met Adrie Hottinga, vogelaar en boomgaardeigenaar, met als onderwerp ‘vogels in de hoogstamboomgaard’. Het tweede deel van de avond verzorgt Anthonie Stip van de Vlinderstichting en gaat over ‘insecten in de boomgaard’.

Stichting IJsselboomgaarden voert het meerjarige project ‘Bevorderen biodiversiteit in de hoogstamboomgaarden’ uit in opdracht van de Gemeente Voorst. Op deze website vind je onder andere een (concept) Wegwijzer Biodiversiteit gemaakt met informatie over verschillende maatregelen die helpen om meer kruiden, bloemen, insecten en vogels in je boomgaard te krijgen. Tijdens de boomgaardavond op 20 april worden vogelnestkastjes en oorwormpotten met korting aangeboden. De vogelnestkasten zijn speciaal gemaakt voor enkele vogelsoorten die goed in hoogstamboomgaarden gedijen. 

Dorpshuis Voorst: Schoolstraat 14 in Voorst. Graag van tevoren aanmelden via tevelde@ijsselboomgaarden.nl.