Over ons

Stichting IJsselboomgaarden

Stichting IJsselboomgaarden bestaat sinds 2007 en is opgericht door enkele leden van de Hoogstambrigade Deventer. Het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers met kennis en ervaring rond hoogstamboomgaarden. De stichting werkt nauw samen met de Hoogstambrigade Deventer/Salland.

Stimuleren van hoogstamboomgaarden in de IJsselvallei

De stichting zet zich in voor behoud en ontwikkeling van (nieuwe) hoogstamboomgaarden in de IJsselstreek. Wij versterken hiermee het landschap en de natuur / biodiversiteit en maken het verhaal van de fruitteelt in de IJsselstreek opnieuw levend.

Samenwerken en kennis uit wisselen

Stichting IJsselboomgaarden werkt nauw samen met eigenaren/beheerders van boomgaarden en met Landschap Overijssel en Landschapsbeheer Gelderland, de agrarische natuurverenigingen Groen Salland en VIJZ, de Stichting IJsselhoeven, Hoogstambrigades en gemeenten en andere organisaties en bedrijven in de IJsselstreek. In de IJsselvallei tussen Hattem/ Zwolle en Brummen/ Doesburg liggen vele dorpen en steden vallend onder 8 gemeenten in Gelderland en 3 gemeenten in Overijssel.

Stichting IJsselboomgaarden KVK 08165871

Wij zoeken actief naar partners en bewonersinitiatieven die samen met ons activiteiten willen opstarten en uitvoeren