Boomgaardavond op woensdagavond 6 juli 2022

Tips en adviezen om de biodiversiteit in uw hoogstamboomgaard te bevorderen

Op woensdagavond 6 juli 2022 organiseert de stichting IJsselboomgaarden een ‘Boomgaardavond’ in de hoogstamboomgaard van de familie van Dongen, Binnenweg 7-9 in Voorst. De avond begint om 19.30 uur en alle boomgaardeigenaren in de gemeente Voorst zijn hartelijk welkom om gratis hieraan deel te nemen. Stuur een e-mail naar Rob le Rutte om u aan te melden voor deze boomgaardavond.

Boomgaard met kruiden, insecten en vogels
In de gemeente Voorst zijn veel, grote en kleine, hoogstamboomgaarden. Maar op welke manieren kunt u uw boomgaard inrichten en beheren zodat er volop kruiden groeien en bloeien? En maakt u van uw boomgaard een prachtige leefomgeving voor insecten en vogels? Tijdens de boomgaardavond op 6 juli krijgt u antwoorden op deze vragen. En is er gelegenheid om samen met andere boomgaardeigenaren ervaringen uitwisselen over de mogelijkheden om de biodiversiteit in de hoogstamboomgaarden te bevorderen. Het gaat hierbij niet om het snoeien van bomen, maar juist over andere elementen in de boomgaard. Zoals de heg en het gras, en de kruiden onder de bomen.

Bevorderen biodiversiteit in de hoogstamboomgaard
De stichting IJsselboomgaarden voert het meerjarige project ‘Bevorderen biodiversiteit in de hoogstamboomgaarden’ uit in opdracht van de Gemeente Voorst. Er is onder andere een Wegwijzer gemaakt met informatie over verschillende maatregelen die helpen om meer kruiden, bloemen, insecten en vogels in uw boomgaard te krijgen. Tijdens de boomgaardavond op 6 juli worden ook vogelnestkasten met korting aangeboden. Deze vogelnestkasten zijn speciaal gemaakt voor enkele vogelsoorten die goed in hoogstamboomgaarden gedijen.