5 juli 2024 19.30 uur Workshop ‘biodiversiteit in de hoogstamboomgaard’

Vrijdag 5 juli organiseert Stichting IJsselboomgaarden een workshop over biodiversiteit en natuurwaarden in de hoogstamboomgaard. De avond wordt georganiseerd in het kader van het meerjarige project ‘Bevorderen biodiversiteit in de hoogstamboomgaard’ in opdracht van de Gemeente Voorst.

Hoe maak je van je hoogstamboomgaard een waardevolle leefomgeving voor planten en dieren? Hoe wordt het natuurlijk evenwicht behouden tussen enerzijds plaaginsecten zoals bijvoorbeeld luizen en spinselmotten en anderzijds hun predatoren?

Op een rondgang door de boomgaard worden vragen die bij u leven besproken en worden  ervaringen uitgewisseld met andere boomgaardeigenaren.

Stichting IJsselboomgaarden

Meer informatie over de Stichting, de keuze in beheer van boomgaarden en de meerwaarde van IJsselboomgaarden en biodiversiteit is te vinden onder de linkjes op deze website. Tijdens de avond is de ‘Wegwijzer biodiversiteit in de hoogstamboomgaard’ (inkijkexemplaar) verkrijgbaar evenals andere publicaties van de Stichting. Ook worden vogelnestkastjes en oorwormpotten met korting aangeboden.

Wat, wanneer, waar en aanmelden

De avond workshop vindt plaats in de hoogstamboomgaard aan de Bandijk 40 in Terwolde. Inloop vanaf 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur. Graag van tevoren aanmelden per e-mail

Biodiversiteit in de hoogstamboomgaard in Terwolde.
Biodiversiteit in de hoogstamboomgaard in Terwolde