IJSSELBIËNNALE 2021: EXPOSITIE ‘MIJN IJSSELBOOMGAARD’

De foto expositie  “Mijn hoogstamboomgaard” in de hoogstamboomgaard bij het Informatiecentrum IJssel in Den Nul was te zien als onderdeel van de IJsselbiënnale in 2021. De foto’s komen uit het archief van amateur fotografe Marianne Kolk (overleden in 2019). De familie Kolk bewoont een NSW landgoed in Wijhe waar een oude appel- en perenboomgaard onderdeel van is. Marianne  was verknocht aan deze plek en legde bijna dagelijks de taferelen en het natuurschoon vast op de gevoelige plaat. De reeks toont de waarde en de schoonheid van het cultuurlandschap, maar ook de bloei en vergankelijkheid van alles wat leeft op deze idyllische plek.

De plek voor de expositie is niet voor niets in de boomgaard in den Nul gekozen.  De Stichting IJsselboomgaarden is bij het ontwerp van de boomgaard betrokken geweest.

De uitbater van de Brasserie Op Duur bij het Informatiecentrum IJssel Den Nul heeft de fotopanelen overgenomen. De fotopanelen zullen met enige regelmaat nog te zien zijn op verschillende plekken.

Van de foto’s is ook een set met vijf kaarten gemaakt die nog te verkrijgen is in het Informatiecentrum in Den Nul (Rijksstraatweg 109, in Olst).

IJsselbiënnale: foto’s Marianne Kolk